C.V. De Blauwe Pony '81

C.V. De Blauwe Pony '81 is een van de Bemmelse carnavalsverenigingen. Zij bestaat sinds 1981, zoals duidelijk wordt uit de naam! De Blauwe Pony heeft geen raad van elf, maar een senaat wat hiermee vergelijkbaar is.
Binnen het carnavalsseizoen zijn wij niet alleen maar druk met de carnavalsdagen zelf. Voor de werkelijke carnavalsdagen organiseert De Blauwe Pony 2 zittingen. De eerste zitting is het bekende en beruchte Oordupkesfestival. Waarin Bemmels talent strijd om het uitbrengen van de carnavalskraker van het jaar! Dit vind meestal plaats op de laatste zaterdag in november.
Daarnaast hebben zij ook de jaarlijkse Pronkzitting. Welke vaak op de laatste zaterdag in januari plaatsvindt. In deze zitting komen de drie beste liederen uit het ODF terug binnen de barrage. Daarnaast zijn natuurlijk nog vele andere optredens om de prins en het publiek te vermaken en te zorgen voor een spetterende avond!!
Andere kreten die naar voren komen zijn: de verkoop van Broodje Gezond tijdens de Bemmelse dweildag, het bakken van riefkoeken tijdens de jaarlijkse kerstmarkt en nog veel meer. Een kijkje op onze agenda geeft u een duidelijk overzicht van wat er dit carnavalsseizoen allemaal nog aan zit te komen!
Zoals elke carnavalsvereniging heeft De Blauwe Pony elk jaar een nieuw motto voor het carnavalsseizoen.